Basalt af Marie Melchiorsen

BASALT

Udgivelsen skete i Marie Melchiorsens udstilling ‘Samtaler med et bjerg’ i udstillingsstedet c4 projects den 18.10.2014. På udgivelsesdagen kunne du møde op og selv samle et eksemplar gratis.

Marie Melchiorsen: “Basalt”.
42 små sider med enkeltlinjer. Udgivet i forbindelse med udstilling på c4 projects.

ISBN: 978-87-93135-06-2. Pris 240 kr.

Omtale

Omtale i Berlingske, 3.11.2014 “Poesi skal læses med fingrene”
– om blandt andet Marie Melchiorsens “Basalt”, Cecilie Lolk Hjorts “Paranoiadigt” og digtsamlinger lavet i hånden.

Om værket

Basalt er en bjergart, der opstår ved størkningen af smeltet stenmasse. Basalt er også et digt fordelt på 40 små ark. Emnemæssigt kredser værket blandt andet om identitet, om at være (som/i) et bjerg, om at danne par og gå fra hinanden. Om hvornår man er et vi, et jeg og et du og om hvad stof man er gjort af, om det er bevægeligt eller fast.

Værket er samlet i hånden, det er uden forside og sammenholdes af to farvede elastikker. Samlingsprocessen minder om en geologisk felt-undersøgelse af de størknede magma-lag. Man klipper hver sætning forsigtigt ud og sætter den nænsomt op på et ark til senere nærstudier.

Elastikkerne der holder teksten sammen, bliver med tiden porøse og fastholder derfor kun rækkefølgen så længe elasticiteten tillader det. Det gør den bevidst om sin nutidighed/kortvarighed og minder os om hvordan tiden slækker på alle former, selv et bjergs.

Ved udgivelsen var der mulighed for at samle sit eget eksemplar. Det skærper sanseapparatet i forhold til læsning på flere planer: langsomheden i læsningen, mens man samler den, samt det forhold der opstår til en tekst, når man selv har samlet den…

Video

 

Marie Melchiorsen

Marie Melchiorsen

Marie Melchiorsen

(f. 1980) er uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og Akademie der Bildenden Künste Wien.
Hun har tidligere udgivet “Marmoleum” på Jorinde og Joringel. Hun bor og arbejder i København.
Link til Marie Melchiorsens blog