Paranoiadigte af Cecilie Lolk Hjort

PARANOIADIGT

“Paranoiadigt” er et bogobjekt, der består af en æske med en tekst klippet op i enkelte linjer. Inde i æsken findes et link til en hjemmeside, hvor der er adgang til teksten i sin helhed, en video og lydfil med oplæsning og en tekstgenerator, der vælger tilfældige linjer fra digtet.

Cecilie Lolk Hjort: “paranoiadigt”
Digtsamling bestående af digt, æske, link til video, lydfil og tekstgenerator.
ISBN: 978-87-993626-8-4. Pris: 75 kr (Dansk)
ISBN: 978-87-93135-02-4. Pris: 75 kr / $14 / €10 (English)

Køb

Værket udkom i 65 eksemplarer (heraf 8 på engelsk), koster 75 DKK og kan købes i Møllegade Boghandel eller Ark Books. Værket er udsolgt fra forlaget.
Æsken blev udgivet i 7 forskellige farver: petroleum, lysegrøn, mørkeblå, klar , mørkegrøn, lyseblå, gasblå.

Anmeldelser/ omtale

Thorbjørn Aksel Nielsen på MetrOrd, 06.12.2013
– “Er man til eksperimenteren med formerne for hvordan et digt skal og kan være, bør man absolut få fingre i en af de 64 bokse, der er udkommet. Det er samtidig også en helt anden måde at flashe sin hang til digte på – én der kan stå fremme og ikke behøve forsvinde mellem hyldemetre af andre digte”

Torben Bille Rømer på Kulturkapellet, 2. juni, 2014
– “det er snarere som om Paranioadigt forsøger at italesætte paranoiaen ved at bryde med digtet i sin fulde form, ‘makulere’ papiret med teksten og komme den på æske, der på én gang tager form som skraldespand og Pandoras æske”

Omtale i Berlingske, 3.11.2014 “Poesi skal læses med fingrene”
– om blandt andet Cecilie Lolk Hjorts “Paranoiadigt”, Marie Melchiorsens “Basalt” og digtsamlinger lavet i hånden.

Om værket

Cecilie Lolk Hjort har skrevet “paranoiadigt” og formgivet værket som et bogobjekt, der består af en æske med en tekst klippet op i enkelte linjer. Inde i æsken findes et link til en hjemmeside, hvor der er adgang til teksten i sin helhed, en video og lydfil med oplæsning og en tekstgenerator, der vælger tilfældige linjer fra digtet.

Digtet er mættet med metaforer og trækker dig ind i mørket, ind til angst, destruktion og paranoia. Holder du andre på afstand? Ved du hvad der sker om lidt? Har du allerede forudset alle potentielle ulykker?

Cecilie Lolk Hjort

Cecilie Lolk Hjort

Cecilie Lolk Hjort

f. 1984, har tidligere udgivet “Små eksplosioner – Breve fra Josef” på Forlaget Spring samt “Noahs Ark” og “69” på Forlaget Nulpunkt. Cecilie har desuden været trykt i diverse tidsskrifter og antologier.
Links til Cecilie: blog og hjemmeside