Updates 2010-2012 af Thomas Boston

UPDATES 2010-2012

Oprindeligt vidste Thomas Boston ikke, at han skrev på et værk. Men da Erik Scherz Andersen startede sit forlag Weltscherz Publikationer, var et af hans første projekter at overtale Thomas Boston til at blive udgivet. Thomas Boston havde tidligere fået udgivet tekster i Øverste Kirurgiske og Slagtryk, og tanken om at udgive et værk var mere møntet på en fysisk bog end alt andet.

Thomas Boston: “Updates 2010-2012”
64 updates fra facebook fra en tre-årig periode udvalgt af Erik Scherz Andersen.
ISBN: 978-87-993626-2-2. Pris: Gratis.

Læs via www og mobil

Omtale

Thomas Glud på sin blog “om kunsten om kunsten og kunsten”, 24.03.2013
– “Observationerne af og dermed teksterne om naturen er afsindigt skarpe og kunne en dag skaffe Boston alvorlig berømmelse.”
– “Derfor må man jf. værkets form og komposition også kalde det for et af de mest forfriskende værker i nyere dansk litteratur.”

Omtale i Berlingske, 12. juli 2013 Kulturen får vinger på sociale medier
– Om blandt andet Thomas Bostons Updates 2010-2012 og udgivelser på nettet

Om værket

Gennem websites som Facebook, Twitter og Wikipedia producerer og konsumerer folk idag uanede mængder tekst. Når folk opdaterer deres status på Facebook, så sker der bevidste og ubevidst litterære valg for at få sin status til at fremstå bedst mulig. Og læseren af disse updates danner sig efterhånden en narrativ og selvom ikke alle er klar over det, så bliver der konsumeret mere fiktion idag end for blot få år siden.

Det er ikke fordi vi alle er forfattere og alle læser skønlitteratur hver dag. Thomas Bostons “updates 2010-2012” er statusbeskeder på Facebook over en tre-årig periode. De redaktionelle valg af de enkelte updates foretaget af Weltscherz-redaktør Erik Scherz Andersen gør, at værket i sidste ende fremstår med en fremadskridende historie og en hovedperson med særlige karaktertræk – ikke at forveksle med den sande historie og de fulde karaktertræk. Og i kraft af værkets design vil læserens genkendelse af sig selv og mulighederne for handling med teksten understøtte en overskridelse af intimiteten, der gør forfatteren til en figur – og herfra bliver det i sin nye kontekst et forhold mellem teksten og tekstens læser.

Er du logget på Facebook, vil du med din egen profil kunne kommentere på de enkelte statusupdates. Værket består af 64 facebookupdates og 11 billeder af Thomas Boston fra perioden 2010-2012.

Video

Thomas Boston

Thomas Boston

Thomas Boston

vokset op i Roskilde og ved årtusindeskiftet flyttet til Lyngby. Bor nu på Vesterbro omgivet af japansk thekultur, antikke artefakter, glemte destillater og polær musiksmag. Han er kendt som stiftende medlem af det Danske Absintselskab. Thomas er oprindeligt uddannet molekylærbiolog, og arbejder med kommunikation og ledelse i en større dansk virksomhed.